Glacé au four

 
Gårdagens efterrätt blev Glacé au four vilket är en tårta med en chokladbotten, vaniljglass och hallon fyllning med ett marängtäcke. Mums Säger jag bara!
 
För att göra den här fantastiska tårtan behöver du:                         8-10pers
 
100g Mörk choklad
25g Smör
7 Ägg
3 1/4dl Strösocker
1/2tsk Vaniljsocker
4msk Vetemjöl (går att ersätta med rismjöl pluss lite fiberhusk så att kakan inte blir torr)
1krm Bakpulver
150g Frysta hallon
1 1/2L Vaniljglass
1tsk Pressad citron
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikron. Rör i smöret. 
3. Vispa ihop 1 helt ägg, 1 1/4dl av strösockret och vaniljsockret pösigt i en bunke. Tillsätt choklad och smör blandningen. 
4. Blanda mjöl och bakpulver för sig och vänd ner i smeten.
5. Grädda i 20 min, Låt kallna.
 
6. Lägg kladdkakebotten på ett plant fat som tål ugnsvärme.
7. Vispa 6 äggvitor tillsammans med citronsaften till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. 
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Skär glassen i bitar och varva på botten tillsammans med hallon, så det blir ett berg.
10. Bred marängen på glassen så att allt blir täckt!
11. Gratinera tills marängen fått fin färg.
KLART!
 
#1 - - Anonym:

Hej!
Prövade att baka dina mjölkfria havrefrallor och det blev en hitt, tack så mycket för ett fantastiskt recept!

Svar: Vad kul att du tyckte om dem!
bakedbylinn.blogg.se