Choklad biskvier

Idag har jag bakat massa olika godsaker till min morfars och morbrors födelsedagskalas och en ut av sakerna jag bakade var super goda mini choklad biskvier! Själv älskar jag biskvier framför allt choklad och jag tänkte att dessa var perfekta att baka till ett kalas eftersom de är så små och söta så då har man ju plats för lite mer godsaker!
De är hyfsat enkla att baka, dock så tar de lite tid och tålamod eftersom att de är flera moment man behöver vara ganska noggrann tex: när man ska doppa dem i choklad. 
 
 
För att göra de här biskvierna behöver du:                                       80 st små
 
400g Mandelmassa
2 Ägg
400g Mörk choklad (gärna 70%)
200g Smör
3dl Florsocker
4tsk Vaniljsocker
 
 
Gör så här:
 
  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Fördela äggen i två glas (äggvita och äggula). Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop den med äggvitan till en jämn smet.
  3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut (eller klicka) smeten på en plåt med bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm i diameter. Platta till topparna.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  5. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i en skål över ett vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.
  6. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan. Vänd ner chokladen under omrörning.
  7. Bred smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt de stå kallt tills krämen stelnat.
  8. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i en skål eller kopp (inte allt för vid). Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Rör om någon gång under tiden. Låt chokladen svalna något. Doppa biskviernas krämsida i chokladen. Ställ dem på ett bakplåtspapper för att stelna. 
  9. Förvara biskvierna i kylskåp. 
        KLART!