Amerikanska gluten och mjölkfria pannkakor

 
 
Godmorgon allihopa!
Imorse kände jag att jag var så trött på min gamla vanliga frukost så jag bestämde mig för att göra Amerikanska gluten och mjölkfria pannkakor eftersom min mamma är både gluten och mjölkallergiker! Pannkakorna är ganska enkla att göra, goda och väldigt mättande så det räcker att äta en och så är man propp mätt! Jag valde att ha massa bär och lite kokos på toppen på min pannkaka men det är också väldigt gott att ha lite mandel/ jordnötssmör på eller lite agave sirap.
 
 För att göra de här lyxiga pannkakorna så behöver du:
 
 
2 Ägg
1/2dl Kokosmjölk, mandelmjölk eller annan valfri mjölk
2dl Mandelmjöl
1/2tsk Bakpulver
1 nypa salt
1/2tsk Vaniljpulver
 
Gör så här:
 
  1. Vispa äggen med mjölken. 
  2. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till äggblandningen. (Tips: använd stavmixer eller blender för att mixa ihop smeten. Då får du en extra fluffig och jämn smet. Mixa på hög hastighet under ca 1-2 minuter).
  3. Stek plättar av smeten, ca 8-10 cm i diameter, på ganska låg/medelvärme i rikligt med kokosolja, ghee eller smör. Det brukar rymmas att steka 3 pannkakor åt gången i en stor stekpanna. Du vänder dem när smeten i pannkakorna har börjat bubbla något i mitten och stelna runt kanterna.
  4. Stek ca 2 min på varje sida
KLART!